Wilt u op de hoogte blijven van educatie in 37PK? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief.

 
Basisonderwijs/NSO
 
Wegwijs in kunst van nu!
Met een schoolklas langskomen bij 37PK? Dat kan! 
37PK biedt creatieve workshops in aansluiting op de hedendaagse kunst. In 37PK worden leerlingen wegwijs gemaakt in de beeldende kunst van nu. Wij bieden kunstworkshops aan in aansluiting op een hedendaags kunstthema of een (Haarlemse) kunstenaar. U kunt denken aan workshops schilderen, grafiek, fotografie, animatie, installatie bouwen of werken met flexibele materialen.  
 
Maatwerk
Persoonlijk verzoek
37PK organiseert op uw aanvraag een lessenserie die aansluit op de kerndoelen binnen de kunstvakken of een kunstendag. Voor maatwerk wordt een apart een tarief berekend, dit tarief verschilt per soort workshop. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden en aanvragen. 
 
Kunstblik kijkwijzers
Ook voor een zelfstandig groepsbezoek aan de tentoonstelling zijn scholen van harte welkom! Wij hebben speciale kunstblik kijkwijzers die de leerlingen kunnen invullen, waardoor ze onderzoek doen naar het beeldend werk en het werk beter leren begrijpen. Laat van te voren weten dat jullie komen, dan zijn er voldoende kunstblik kijkwijzers aanwezig!
_
37PK hanteert verschillende prijzen voor verschillende soorten bezoeken:

Soort bezoek (gebaseerd op 15 leerlingen): 
zelfstandig groepsbezoek + kijkwijzer (zonder 37PK docent) (+/- 30 min)                                         gratis
creatieve workshop met 37PK docent (+/- 1,5 uur)                                                                                €   100,- 
actieve rondleiding + creatieve workshop met 37PK docent (+/-  2 uur )                                          €   125,- 

doelgroep basisschool/nso (groep 3 t/m groep 8)
deelnemers  max. 30 leerlingen (voor groepen groter dan 15 leerlingen, gelden andere prijzen)
reserveren uiterlijk twee weken van tevoren

Reserveren? Neem contact op via Vera West: educatie37PK@gmail.com of 023 551 84 32. 
Lees hier onze algemene voorwaarden voor groepsbezoeken.

--------

Workshop overzicht:

Kunstenaar voor 1 dag

In deze workshop ontdekken de leerlingen in een korte rondleiding de indrukwekkende ruimte van 37PK en bekijken samen met een museumdocent het beeldende werk aan de wanden. Of de museumdocent laat plaatjes zien van een bekende (Haarlemse) kunstenaar op een groot scherm. Nadat we met de groep naar de kunst hebben gekeken, gaan we zelf aan de slag. Dit doen we met een creatieve opdracht die past bij de stijl van het beeldende werk. Naar aanleiding van wat de kinderen gezien en geleerd hebben maken een bouwwerk, sculptuur, schilderij of tekening. We maken zo veel mogelijk gebruik van dezelfde technieken en materialen als de kunstenaars gebruiken. Doordat de leerlingen zelf aan de slag gaan, leren ze meer over de keuzes die de kunstenaars maken.

Invulling: 
Omdat de tentoonstelling in 37PK om de twee maanden wisselt, zal de invulling van de workshop ook steeds anders zijn. 
In overleg en op verzoek van de leerkracht kunnen we een creatieve workshop op maat maken. 
Voorbeelden van workshops uit het verleden zijn: Bouw je eigen mini-museum, zelfportret van top tot teen, monoprinten, teken een panorama, zelf verf maken, Mix and match collage-techniek, animatiefilmpje maken, Groeten uit 37PK! (kunstkaarten maken en versturen).

doelgroep groep 3 t/m 8 / NSO / partijtjes
duur: 1,5 uur
deelnemers: min. 15 en max. 30 leerlingen  (voor meer dan 15 leerlingen gelden andere prijzen)
kosten  € 100,- per groep (tot 15 leerlingen) +/- 6,50 per kind
reserveren twee weken van tevoren

-

Druktechniek: monoprint 

Vanuit een thema uit de hedendaagse kunst zullen de leerlingen leren hoe zij zelf een monoprint kunnen maken. Dit doen we met speciale verf, muurtegeltjes wattenstaafjes, gaas, kant en een drukpers. Het kunstwerk dat gemaakt wordt op het tegeltje drukken we af op papier. Het thema zal aansluiten op iets dat er in de tentoonstelling in 37PK te zien is of een thema in overleg met de docent. Bijvoorbeeld: portret in monoprint , stilleven in monoprint of patronen in monoprint.

doelgroep groep 4 t/m 6 / NSO / partijtjes
duur: 1,5 uur
deelnemers: min. 15 en max. 30 leerlingen  (voor meer dan 15 leerlingen gelden andere prijzen)
kosten  € 100,- per groep (tot 15 leerlingen) +/- 6,50 per kind
reserveren twee weken van tevoren

_


PRINT!

Patroontjes. Bedrukte stoffen. Je komt ze overal tegen. Soms zie je ze niet eens, het dagelijkse leven zit er vol mee. Toch wordt er veel werk gestoken in prints. Ontwerpers bepalen het modebeeld door bepaalde kleuren en onderwerpen te verwerken in hun designs. Wil jij net als een echte ontwerper je eigen print bedenken en samenstellen? Kom dan bij 37PK de workshop PRINTS volgen!

De PRINTS workshop wordt gegeven door Ytje Veenstra.Ytje heeft 14 jaar ervaring als illustrator en kunstenaar. Ze werkt voor diverse opdrachtgevers en tijdschriften en heeft met haar tekeningen (inter) nationaal geëxposeerd. Momenteel is ze bezig met het ontwerpen van prints voor een te verschijnen kinderkledinglijn.

doelgroep groep 5 t/m 8
duur: 1,5 uur
deelnemers: min. 15 en max. 30 leerlingen  (voor meer dan 15  leerlingen gelden andere prijzen)
kosten  € 100,- per groep (tot 15 leerlingen) +/- 6,50 per kind
reserveren twee weken van tevoren

 
Print “Tankstation” © 2014 Ytje illustration & Drawing                                        Print “Firefighter” © 2014 Ytje illustration & Drawing

 
Workshop Het fantasieparadijs bij de tentoonstelling van Tom Abbink, april 2013. NSO Babushka.