Educatie in 37PK

In 37PK maken kinderen en jongeren kennis met hedendaagse beeldende kunst in de breedte en de diepte. Daarnaast heeft 37PK als doel de drempel van de kunstinstelling voor leerlingen te verlagen. De eigen identiteit van de leerlingen speelt in de ontmoeting met de hedendaagse kunst in 37PK een grote rol.

- Basisscholen en Middelbare scholen zijn welkom in 37PK voor  een actieve rondleiding door de actuele tentoonstelling. Na een actieve rondleiding kan er ook een creatieve workshop plaatsvinden. 37PK werkt samen met enthousiaste en ervaren 37PK-docenten & kunstenaars.
- Voor kunst in de openbare ruimte in Haarlem zijn er drie beeldenroutes en een lespakket ontwikkeld voor Middelbare scholen, dit aanbod is te vinden op Haarlemsbeeld (educatie.)
 

Maak hier uw keuze:
Middelbaar onderwijs
> Meet Art Now

37PK werkt daarnaast aan plannen om samen met de andere Haarlemse instellingen voor hedendaagse kunst tot een samenhangend schoolbreed aanbod te komen.

Voor (aan)vragen + NIEUWSBRIEF kunt u mailen naar: Marianne Hotske Hamersma  - educatie37PK@gmail.com & klik op onderstaand plaatje om op de hoogte te blijven via facebook. 

Meer dan kunst alleen

Naast boeiende tentoonstellingen van Haarlemse kunstenaars of in Haarlem werkende kunstenaars wil 37PK meer bieden aan de stad en haar bewoners. In 2013 zal een doorstart gemaakt worden met een aantal plannen die tot een grotere toegankelijkheid en meer dynamiek moeten leiden. Door het vertrek van Galerie 37 uit het pand aan het Groot Heiligland is de tentoonstellingsruimte van 37PK verdubbeld. Zowel de ruimte op de begane grond als op de benedenverdieping kan nu door 37PK gebruikt worden. Dit betekent nieuwe mogelijkheden voor het tonen van kunst, maar biedt ook ruimte voor nevenactiviteiten zoals educatie, presentaties, filmavonden en debatten!

37PK zet zich in om de kunsteducatie voor kinderen, jongeren en volwassenen in Haarlem te stimuleren. Daarbij wordt samengewerkt met educatieve instellingen zoals Hart , de gemeente Haarlem en diverse hedendaagse kunstinstellingen. Het doel is om met name kinderen en jongeren tijdens en buiten school meer en op een actieve manier in aanraking te laten komen met verschillende vormen van cultuur. Hierbij kan gedacht worden aan workshops, rondleidingen, activiteiten, onderwijsprogramma’s en educatieve programma’s binnen of vanuit belangrijke kunstinstellingen in Haarlem.