Actueel:

---------------------------------------------------------------

The Full Spectrum of Noise

Federico Murgia 

17.02.19 - 07.04019

---------------------------------------------------------------

 

Gratis entree. Openingstijden:
Donderdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur.

37PK, Platform voor Kunsten
Groot Heiligland 37, Haarlem / www.37pk.nl 

-----------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------

The Full Spectrum of Noise

Federico Murgia

 

Opening zondag 17 februari om 17 uur

 

Lichten en frequenties die proberen hun symbolisme tot een minimum terug te brengen, dat staat centraal in de tentoonstelling The Full Spectrum of Noise. Met behulp van verschillende media bouwt kunstenaar Federico Murgia (1989) in de tentoonstellingsruimte van 37PK een omgeving rondom een ervaring van illusionaire ruimte en tijd; een bevraging van de automatisering van menselijke productie en de werkelijkheid van een beleving.

Artistieke praktijken delen in hun uitkomsten bijna allemaal eenzelfde centraal concept. Werk dat handmatig gemaakt is toont doorgaans als mechanisch geproduceerd, of in ieder geval 'computer gegenereerd', terwijl elektronisch en mechanisch werk er vaak 'levend' uitziet en geassocieerd wordt met natuurlijke elementen of verschijnselen. Door met deze fysieke kenmerken te spelen wil Murgia een surrealistische ervaring creëren en tegelijk de architectonische omgeving omarmen: een interactie tussen tijd en ruimte, illusie en werkelijkheid.

Minimalisme en reductie vormen de rode draad. Murgia brengt het tekenen terug tot zijn basale minimum en verbindt zijn tekeningen met de lijnen in de ruimte in een poging de architectonische dimensies te onderstrepen. En ook het licht wordt teruggebracht tot zijn minimale ingrediënten: rood, groen en blauw. De transformatie in - en uit - het witte licht resulteert in ruimtelijke gewaarwordingen die de kracht van perceptie duidelijk maken.

The Full Spectrum of Noise is het resultaat van een werkperiode van Federico Murgia in het gastatelier VOL22 van kunstplatform 37PK. De tentoonstelling is te zien t/m 7 april.

Mogelijk gemaakt met steun van Stichting Stokroos

--------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------