Joshua van Veen

Joshua Aaron, Haarlemse singer-songwriter en toetsenist, werkt momenteel aan zijn nieuwe theatershow:

Reizigersverhalen
“Hier, nu en nergens anders”

Reizigersverhalen is een unieke eenheid van muziek en verteltheater. Eigen composities van Joshua Aaron en intrigerende reisverhalen, verteld door Jessica Kaasschieter, worden afgewisseld of helemaal in elkaar verweven. Ondersteund door een band en orkest vormt zich samen een dynamisch en meeslepend geheel en dit neemt je zoals de titel suggereert mee op reis.

“Heimwee en verlangen, of ben ik op de vlucht?”

Ondanks de titel gaat lang niet alle muziek van Joshua gaat over reizen. Joshua schrijft zijn gevoel van zich af met liedjes heimwee en verlangen; Het verlangen om te vluchten van thuis en de realiteit; Een vlucht voor onze overprikkelde maatschappij, waar men zich maar niet kan vervelen. Leef toch in het hier en nu, ook al heb je soms heimwee. Joshua beschrijft het verlies van zijn moeder en de heimwee naar het nest, maar hij zal je ook meenemen naar daar, waar je jezelf zal herkennen.
De muziek van Joshua varieert van intieme luisterliedjes tot instrumentale climaxes. Joshua legt zijn ziel bloot met zijn muziek. Als luisteraar wordt je meegesleurd door allerlei herkenbare gebeurtenissen met bijpassende muzikale passages. Soms zetten de verhalen de luisteraar totaal op het verkeerde been. Een grappige situatie kan gevolgd worden door een nummer, wat je naar de keel vliegt. De spanning is om te snijden, zo erg, dat het applaus soms even op zich laat wachten.

“Muzikaal en inspirerend! Je krijgt er levenslust van; en dat heeft vreselijk zin! “

Meer

CV:

Bedrijfsgegevens:

Bedrijfsnaam: “Joshua Aaron Music”
Activiteiten: Toetsenist, singer-songwriter & docent
Specificatie: muzikant; leidinggevende in het geven van workshops en lessen voor de instrumenten: Toetsen
Website: .JoshuaAaronMusic.com

Projecten:

Joshua Aaron http://JoshuaAaronMusic.com/reizigersverhalen/
Laura Jorinde https://soundcloud.com/laurajorinde

Sessietoetsenist bij:

2014-2015: ANNY!
2015: Aidan O’brien
2014 – 2016: Fools for Soul
2014 – heden: Jeanne Rouwendaal
2017 – heden: Family XL
2017 – heden: Anouk Kragtwijk (caberetshow Madame Tofu)
2018 - heden: Huisband "House of Talent" te SBS6

Discografie:

2015: EP “right where belong” – Fools for Soul
2016: Single “Playmaker” - Fools for Soul
2016: EP “Castle of Life” - Joshua Aaron
2017: Single “Unstoppable Crazy Girl”- Jorene
2018: Single "Benjamin" - Joshua Aaron

Radio/TV ervaring:

31-10-’14: 3FM, Stenders late vermaak
08-10-’14: TROS muziekcafé radio 2
03-03-’16: ALTERNATIVE FM
21-04-’16: RTV Rijnmond
17-05-’16: NPO 1 radio, Jeanne
16-09-’17: Radio 105, Haarlem Leeft!
24-08-'18: Huisband House of Talent

Werkervaring:

Docent piano en toetsen:

Mei 2012 – 2013: Pianodocent aan huis via Muziekschool Holland te Haarlem.
2013-heden: Freelance pianodocent aan huis in de omgeving van Haarlem. www.JoshuaAaronMusic.com/pianoles

Bandcoaching:

14 januari 2017: 1e editie – Bandcoaching op maat
6 deelnemende bands met leeftijden tussen de 8 en 30 jaar.
n.a.v. een succesvolle 1e editie is dit uitgegroeid tot een maandelijks concept

2017: maandelijkse workshopdag – bandcoaching op maat
3 vaste bands met leeftijden tussen de 8 en 15 jaar.
http://joshuaaaronmusic.com/workshop/

Andere workshops:

Eind 2011:Lesgevende Afrikaanse Djembé op NSO Hannie Schaft
centrum te Haarlem
Maart & april 2012: Lesgevende Afrikaanse Djembé op NSO Octopus te Haarlem
Maart & april 2012: Pianolessen op NSO de velden te Haarlem
April & mei 2012: Workshops Afrikaanse Djembé op basisschool de Wilgenhoek te Haarlem.
Maart & april 2013: Workshops Afrikaanse Djembé op BSO de dolfijn, kinderopvang Midas
Maart & april 2013: Workshops Afrikaanse Djembé op BSO de pinguïns, kinderopvang Midas
12 april 2013: Bodydrum & percussie workshop aan de leden van
Fysiobond Nederland. Aantal deelnemers: 60
Mei, juni & juli 2013: Workshops Theater / muziek op BSO de dolfijn, kinderopvang Midas
Juni 2013: Workshops Theater / muziek op BSO ’t wolfje , kinderopvang Midas

Stages:

Februari 2012: bandcoaching, stedelijk gymnasium Haarlem.
Nov. t/m dec. 2015: bandcoaching, Ready to Play te Den Haag
April t/m juni 2016: stagiair, 2e klassen muziek havo/vwo, ECL Haarlem
Mei 2016: bandcoaching, SKVR te Rotterdam

Info:

Geslacht:
Man
Geboortejaar:
1970
Discipline:
Muziek en audio

Contact:

Adres:
Gedempte oude gracht 63B 2011 GM Haarlem
tel:
0615861792
mail:
website:
www.JoshuaAaronMusic.com
Joshua van Veen

Vrienden:

  • Bezig met laden

Agenda:

Er zijn geen agenda items gevonden.