Carmela Bogman

Als ontwerper ben ik op zoek naar de subtiele schoonheid van dingen. Een manier om het leven met simpele en integere ontwerpen, mooier en lichtvoetiger te maken. Door middel van uitgebreid onderzoek ga ik op zoek naar de essentie van de plek of het object en verwerk deze op een subtiele manier in mijn werk. Ik ben een ontwerper die gelooft in de kracht van het detail en het uitgebreid experimenteren met verschillende vormen, materialen en kleuren is dan ook een vast onderdeel van mijn ontwerpproces.

Behalve objecten voor de openbare ruimte, ontwerp ik producten voor in en om het huis. Ik ben altijd nauw betrokken bij de realisatie en begeleid deze van start tot eind. Vanaf het begin van mijn ontwerppraktijk werk ik veel samen met professionals uit andere werkgebieden. Uit deze samenwerking zijn verschillende projecten gerealiseerd zoals de Pop-Up in samenwerking met Rogier Martens en Single Scatter, een verplaatsbaar meubel op het C-mine plein in Genk in samenwerking met HOSPER.

Naast het ontwerpen van objecten en producten verken ik regelmatig de grenzen van mijn vakgebied door middel van onderzoek. Zoals de 'ZaanZapper' een onderzoek naar Transit Oriented Design in de Zaancorridor en My Way or the Highway een onderzoek naar privaat wegeigendom in opdracht van de provincie Overijssel.

Meer

CV:

Projecten

2014 ZaanZapper. Design onderzoek ‘Designing TOD – kansen voor de Zaancorridor’ in samenwerking met M3H, HOSPER en Remco Rolvink.

2014 De brugwachter en de Waterlelie. Meervoudige opdracht, voor brugwachtershuisje in Haarlem. In samenwerking met Dieter Blok, maart 2014.

2012 Schetsontwerp stationsgebied Almelo in samenwerking met Jonathan van Doornum, Laura Velling, Anouk Vogel en Michael van Leeuwen, in ontwikkeling.

2012 Deelname Dutch Design Week Eindhoven met Tumble Seed en Single Scatter, oktober 2012.

2012 Transferium van de Vertraging. Inrichting tuin en transferium voor het Vechtpark Hardenberg in samenwerking met leerlingen van ROC De Groene Welle. In opdracht van de gemeente Hardenberg, realisatie medio 2014.

2012 Tumble Seed Schetsontwerp voor object binnentuin van het gerenoveerde kantoor De Zilveren Toren, Den Haag. In opdracht van MN, tot stand gekomen door Art-Partner, uitgevoerd 2012.

2010 Woeste Stilte. Schetsontwerp entree Bossche Broek, Den Bosch. In opdracht van de gemeente Den Bosch en het bkkc. Winnend ontwerp, uitgevoerd 2013.

2010 Tussen hemel en aarde. Schetsontwerp brugleuningen voor de uitbreidingswijk Reigersborg, Hoogkarspel. In opdracht van gemeente Drechterland. Uitvoering 2011.

2009 – 2010 Pop-Up. Ontwerp zitmeubel en participatie traject in de wijk Lombok, Utrecht. In opdracht van Stichting Wishing Well West, in samenwerking met Rogier Martens. Gerealiseerd 2010.

2009 Perm Embankment, Rusland. Opdracht ontwerp meubilair, in opdracht van bureau Alle Hosper. In samenwerking met KCAP, realisatie gepland 2010.

2008 Vreemde Vogels. Prijsvraag voor een energie opwekkend kunstwerk in opdracht van Stichting Innovatief Zijpe (SIZ), ECN windenergie, Created in Noord-Holland (Kunst en Cultuur Noord-Holland), Leader+ en Stichting Kunst en Cultuur Zijpe. Winnend ontwerp Vreemde Vogels.

2007 – 2012 Single Scatter. Ontwerp meubilair Single Scatter voor C-M!ne plein te Genk, een ontwerp van Hosper NL (realisatie 2011).

2007 Form Follows. Assistent-ontwerper voor winnende ontwerp Visie stationsoutillage van Blom & Moors. Een nieuwe visie op de uitstraling en de inrichting van de Nederlandse stations (in ontwikkeling).

2007 Het Mozaïek van El Faroeq. Participatie project met de islamitische basisschool El Faroeq Omar, Amsterdam. Met als resultaat een buurttafel voor de school en de buurt, in opdracht van stadsdeel Zeeburg, Amsterdam (gerealiseerd 2007).

2006 De Heersers van Heijplaat. Inzending prijsvraag, International Folly Contest Rotterdam, geselecteerd voor uitwerking Folly op Heijplaat, Rotterdam.

2005 Het Lawaaimonument. Inzending ontwerpwedstrijd monument Theo van Gogh, in samenwerking met Bureau Alle Hosper. Geëindigd bij de laatste 6 uit 146 inzendingen.

Info:

Geslacht:
Vrouw
Geboortejaar:
1978
Discipline:
Interieur, industrieel & urban design

Contact:

Adres:
voorhelmstraat 23-005 2012 ZH Haarlem
mail:
website:
www.carmelabogman.nl
Carmela Bogman

Afbeeldingen:

 • Afbeelding 1 van Carmela Bogman
 • Afbeelding 2 van Carmela Bogman
 • Afbeelding 3 van Carmela Bogman
 • Afbeelding 4 van Carmela Bogman
 • Afbeelding 5 van Carmela Bogman
 • Afbeelding 6 van Carmela Bogman
 • Afbeelding 7 van Carmela Bogman
 • Afbeelding 8 van Carmela Bogman
 • Afbeelding 9 van Carmela Bogman
 • Afbeelding 10 van Carmela Bogman

Vrienden:

 • Bezig met laden

Agenda:

Er zijn geen agenda items gevonden.