Tanja Koelemij

beeldend kunstenaar Tanja Koelemij

In de expressieve werken van Tanja Koelemij wordt met schetsen van wiskundige elementen en oude geometrie, zoals de Fibonaccigetallen, gewerkt om een verhaal te vertellen. Er zijn associaties met verleden en emoties. Een van de thema's waarmee zij werkt is “een Heden uit een Verleden”. Het gelaagde werk loopt over van energie en intentie.

Onderwerpen zijn vaak landschappen en stadsgezichten/architectuur van plaatsen die ze goed kent, Velsen, Haarlem en Amsterdam.

"Een werk moet lopen. Meestal werk ik lang aan een werk voordat het goed is maar de beste dingen haal ik uit spontane acties of reacties. Ik werk in verschillende sessies maar vaak zo snel mogelijk. Op die manier valt een bepaalde controle weg en ik vind dat dat te zien is in een werk. Voor mij persoonlijk blijft het vaak een gevecht tussen een bepaalde losheid en controle. Een gevecht tussen het bewuste en het onbewuste. Ik werk vanuit een van te voren opgezet plan maar daarna probeer ik te reageren op wat er tijdens het werkproces op het doek gebeurt.
Elementen uit bepaalde wetenschappen, wiskunde en geometrie, het analytische, gebruik ik ook op die manier als losse schetsen. Op een onderzoekende manier. Als onderdeel om een bepaalde beleving kracht bij te zetten. Ik gebruik specifiek wiskunde om te laten zien dat ook op het eerste gezicht verschillende zaken toch veel met elkaar te maken kunnen hebben".

Er wordt gewerkt met gemengde technieken, acrylverf, pen en collage.

Info:

Geslacht:
Vrouw
Geboortejaar:
1971
Discipline:
Schilder

Contact:

Adres:
Leeuweriklaan 1971 JV IJMuiden
tel:
0618901924
mail:
website:
www.tanjakoelemij.nl
Tanja Koelemij

Afbeeldingen:

  • Afbeelding 1 van Tanja Koelemij
  • Afbeelding 2 van Tanja Koelemij
  • Afbeelding 3 van Tanja Koelemij

Vrienden:

  • Bezig met laden

Agenda:

Er zijn geen agenda items gevonden.