Jeroen Horrevorts

Centraal in mijn werk staan ruimtes die architecturaal, psychologisch en filmisch van aard zijn, en een onderliggend motief in mijn films is de toe-eigening van diezelfde ruimtes. Essays vormen in mijn werk een bruikbare methode om met dezelfde materie om te gaan alsook een bron van onderzoek en reflectie.

Ruimtes, hetzij, architecturaal, psychologisch of filmisch, lijken veelal een grond of ankerpunt te missen, ze zweven in het luchtledige en staan daardoor steeds meer op zichzelf of gaan vluchtige associaties aan. Het proces van toe-eigening is een reactie op dat zweven, het vinden van een grond, een basis. Daarbij gaat toe-eigening ook uit van iets wat verloren lijkt, het ontbreken van verbanden. Psychologisch gezien boeien ruimtes me omwille van hun effect op alles en iedereen die er in leeft of beweegt.

Film is de taal waarmee ik ruimtes verken maar ook het medium waar ik op reflecteer. De taal van film fungeert voor mij eveneens als een ruimte, een ruimte die bij uitstek zweeft omdat film bestaat in het verloop van tijd maar ook zijn veranderlijkheid kent met de tijd. Wat mij boeit in de veranderlijkheid van de filmtaal zijn de associaties en betekenissen die zich nestelen als genres en conventies. Een filmisch beeld staat al lang niet meer op zichzelf maar kent direct en indirect allerlei verbindingen met andere beelden en laat zich in haar verbanden niet beperken tot het medium film alleen.

Meer

CV:

MA Audiovisuele Kunsten, Sint Lukas Brussel '06 - '10

BSc Sociologie, Universiteit Utrecht '03 - '06

Politicologie, Vrije Universiteit Amsterdam '02 - '03

Tentoonstellingen

Diner Conversation (2010), Bits and Pieces '10
Beursschouwburg Brussel

Black Hole (2010), Masterpresentatie Sint Lukas '10 Beursschouwburg Brussel

Info:

Geslacht:
Man
Geboortejaar:
1982
Discipline:
Film

Contact:

Adres:
Spaarne 66 2011 CK Haarlem
tel:
0651824543
mail:
website:
jeroenhorrevorts.nl
Jeroen Horrevorts

Vrienden:

  • Bezig met laden

Agenda:

Er zijn geen agenda items gevonden.