Marianne Hamersma

Marianne Hotske Hamersma (Dongeradeel, 1986), woont en werkt in Haarlem. Afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent (Master) en aan de Academie voor Kunst en Industrie te Enschede (Bachelor).

“Langer dan drie maanden achter elkaar dagdromen, daar was ik absoluut niet toe instaat en ik begon de onweerstaanbare behoefte te voelen om me op het openbare leven te storten” (F.M. Dostojevski, Aantekeningen uit het ondergrondse, Amsterdam, 2012)

Het openbare leven, het leven op straat, het leven van een lantaarnpaal, een hek of een elektriciteitshokje houdt mij bezig. Ik begrijp niet waarom een lantaarnpaal zijn kop laat hangen, hij brengt licht aan de wereld en licht is iets vreugdevols. Maar dat beaamt een reguliere lantaarnpaal qua houding niet. Toch blijft hij in zijn sneue houding vastberaden staan. Net als een hek, een hek is een nutteloze afbakening waar je zo overheen stapt, terwijl hij er juist fier en trots bij staat. Toch zal een hek zich er wel van bewust zijn dat hij ten opzichte van een muur eigenlijk gewoon een sukkeltje is. Ik ga voor brons, net niet, paaltjes, plakband en een aangespoelde potvis hoewel ik meer van stenen hou dan van dieren.

Info:

Geslacht:
Vrouw
Discipline:
3d
Multidisciplinair

Contact:

Adres:
Minckelersweg 6 2031 EM Haarlem
mail:
website:
www.mariannehamersma.nl
Marianne Hamersma

Afbeeldingen:

  • Afbeelding 1 van Marianne Hamersma

Vrienden:

  • Bezig met laden

Agenda:

Er zijn geen agenda items gevonden.