De Greiner

In de Greinerschool zijn ateliers voor kunstenaars en werkruimtes voor creatieve ondernemers gevestigd. Op adres Voorhelmstraat 23 is de ingang voor de kunstenaarsateliers te vinden, op nr 25 zit Klein Haarlem.

In 2010 is Klein Haarlem opgericht als broedplaats voor creatieven. Tegenwoordig is Klein Haarlem meer dan dat. Klein Haarlem is de veroorzaker van creatieve en culturele dynamiek in een historische stad. We organiseren culturele en creatieve evenementen en faciliteren (flex)werkplekken voor creatieve en maatschappelijke ondernemers. Klein Haarlem is de plek waar creatieve ondernemers zich thuis voelen: om te werken, elkaar te ontmoeten en om inspiratie op te doen.

De vroegere huishoudschool De Greiner is door de eigenaar Ymere aan de binnen- en aan de buitenkant grondig gerenoveerd waarbij het monument en de karakteristieke kenmerken behouden zijn gebleven. Het gebouw, ontworpen door architect D. Greiner heeft decoratieve elementen van de Amsterdamse School met een fraai trappenhuis met glas-in-lood ramen en blauw geglazuurde vensterbanktegels.

De kandidaten voor de kunstenaarsateliers worden via de gemeente en 37PK voorgedragen.

Info:

Adres:
Voorhelmstraat 23-25 2012 ZM Haarlem
website:
https://degreiner.nl/
De Greiner

Kunstenaars werkzaam in De Greiner:

  • Bezig met laden

Vrienden:

  • Bezig met laden

Agenda:

Er zijn geen agenda items gevonden.

Een moment geduld a.u.b. De kaart wordt geladen...