Beste vrienden en belangstellenden,

Na enkele weken coronasluiting is 37PK weer open!
Graag attenderen wij jullie op:

~ ANTOINETTE - Cees Krijnen || 4, 5 en 6 december

~ Haarlem IN-DRUK, CityBooks en De Zingende Zaag || t/m 21 feb

 

 

 

 


ANTOINETTE - Cees Krijnen || 4, 5 en 6 december
Enige jaren na zijn project The Ultimate Self Portrait, rondom zijn belangrijkste kunstmentoren, keert Cees Krijnen opnieuw terug bij 37PK, Platform voor Kunsten, in zijn woonplaats Haarlem. Wederom laat hij zijn werk ontstaan vanuit een betekenisvolle persoon in zijn leven. ANTOINETTE bestaat uit een poëtisch, muzikaal en visueel eerbetoon aan Antoinette Reuten, galleriste, kunsthistorica en curator, met wie Cees het leeuwendeel van zijn artistieke, professionele en ook persoonlijke leven deelde.

Een gecomponeerd muziekstuk, een postuum telefoongesprek, een silhouet van onverwoestbaar staal en klimop, een onomfloerst servies en een nieuwe editie van kunstkrant Th.eVERYthing. Een mis-en-scene die het midden houdt tussen een schrijn en een minimalistisch theaterdecor, dat is ANTOINETTE. De expositie is kort maar krachtig, een viering van het leven en nieuwe creaties langszij rouw en afscheid.

Te zien op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 december tussen 13 en 17 uur bij 37PK (souterrain). Alle dagen zal Cees Krijnen persoonlijk aanwezig zijn. Toegang gratis, beperkt aantal bezoekers mogelijk, graag vooraf reserveren via 37pk.nl/bezoek-plannen.


Haarlem IN-DRUK, CityBooks en De Zingende Zaag || t/m 21 februari 2021
Nu te zien bij 37PK!

HAARLEM DOOR DE OGEN VAN KUNSTENAARS EN SCHRIJVERS

De Zingende Zaag is het ‘laboratorium’ van dichter en kunstenaar George Moormann. In 1989 ontstond De Zingende Zaag als speelse variatie op een literair tijdschrift. Inmiddels zijn er een veertigtal kunstprojecten gerealiseerd. Vormgeving en inhoud dagen elkaar uit en werken versterkend: één plus één is drie. 

De Zingende Zaag geeft ook de reeks Haarlem IN-DRUK uit. In deze serie krijgen de stadsportretten vorm die zes (inter)nationale schrijvers en striptekenaars maken voor het residentieproject citybooks. Het eerste portret van Haarlem is in 2017 geschreven door Kristien Hemmerechts.

Een jaar later waren stripauteur Ulli Lust uit Oostenrijk en Andrés Barba uit Spanje te gast. Dit jaar dragen tekenaar Thé Tjong-Khing en schrijfster Gerda Blees, beide woonachtig in Haarlem, bij aan het project. In 2021 staat het zesde en laatste bezoek, dat van Cynan Jones uit Wales, gepland.  

Haarlem IN-DRUK verwijst niet alleen naar de zes impressies van de stad in woord en beeld, maar ook naar de rijke geschiedenis die Haarlem kent op het gebied van typografie en boekdrukkunst. De boeken bevatten fraaie staaltjes van letterontwerpen van vroeger en nu. Wanneer je de omslagen van de afzonderlijke uitgaven van links naar rechts naast elkaar legt, worden de contouren en de volle lengte van de stadsrivier het Spaarne zichtbaar.

De eerste delen van Haarlem IN-DRUK zijn te zien op de gelijknamige tentoonstelling in 37PK. De expositie biedt een selectie van de dichtkunstprojecten die George Moormann de afgelopen 31 jaar heeft gerealiseerd. Poëzie, performance, beeldende kunst en grafisch ontwerpen vormen een verrassend geheel. Een zwembad zal niet ontbreken.

Online activiteiten
In aanvulling op de tentoonstelling organiseert 37PK een aantal activiteiten dat via livestream te volgen zal zijn. George Moormann, Thé Tjong-Khing, Gerda Blees en Cynan Jones werken allen mee aan deze programma’s. Binnenkort sturen wij jullie actuele informatie! Deze zal ook te vinden zijn op www.37pk.nl en op sociale media.


 

Regelmatig updates ontvangen? Volg 37PK via facebook!

Openingstijden: donderdag t/m zondag 13-17 uur
37PK | Groot Heiligland 37 | 2011 EP Haarlem
info@37pk.nl | 023 551 84 32
37PK, Platform voor Kunsten
wordt ondersteund door
Gemeente Haarlem, afdeling Cultuur