Actueel:

---------------------------------------------------------------

All good music comes from an open mind

36 jaar Club Stalker

06.07.19 - 25.08.19

---------------------------------------------------------------

Gratis entree. Openingstijden:
Donderdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur

37PK, Platform voor Kunsten
Groot Heiligland 37, Haarlem / www.37pk.nl 

-----------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------

All good music comes from an open mind

36 jaar Club Stalker

Opening zaterdag 6 juli van 20 tot 23 uur

Na 36 jaar heeft Haarlems begrip en icoon Club Stalker onlangs haar deuren gesloten. Het verlies van de oudste nachtclub van Nederland laat zich voelen in het uitgaansleven van Haarlem. Voor verschillende generaties is Stalker dé plek geweest om het nachtleven te ontdekken aan de hand van extravagante themafeesten, vernieuwende DJ’s en muziekstijlen. Daarnaast is de club altijd een tweede huis geweest voor creatieve geesten, nachtvlinders, aanstormend DJ talent en openminded feestgangers en tevens door de jaren heen een voedingsbodem voor creatief talent.

Als spiegel van de tijdsgeest en jarenlange aanjager van culturele vernieuwing is Club Stalker van grote cultuurhistorische waarde in de stad Haarlem maar ook binnen de clubcultuur en muziekgeschiedenis. All good music comes from an open mind: 36 jaar Club Stalker schetst aan de hand van posters, flyers, foto’s, persberichten, krantenknipsels, muziek, bewegend beeld en unieke objecten een breed beeld van een bruisende nachtclub, haar meest invloedrijke feesten, belangrijke muzikale ontwikkelingen en pioniers, residenten en kleurrijke bezoekers door de jaren heen.

De tentoonstelling splitst zich uit in verschillende thema’s die samen een dwarsdoorsnede representeren van 36 jaar aan muzikale ontwikkelingen en clubcultuur. Van new wave tot acid house, van hiphop naar techno met iconische feesten als Pink Planet en met bekende en minder bekende DJ’s: de tentoonstelling is een feest der herkenning voor alle mensen die wel eens een nacht hebben doorgebracht in Club Stalker en een ontdekking voor iedereen.

All good music comes from an open mind: 36 jaar Club Stalker is samengesteld door Manique Hendricks en kwam tot stand in samenwerking met het Noord-Hollands Archief en dankzij de J.C. Ruigrokstichting en de Gemeente Haarlem.

Met speciale dank aan Felix van Eerden, Dick Koopman, Damir Kalkan, Thor van der Klei, Iwan van Melle, George Moormann, Ruud Douma, Mels Broekman, Toine Ploeger, Frits Barends, Sander Hucke, Jeroen Stam, Marthe Kes, Judith Siemons, Norman Heerens, Stefan Groenendijk, Mark Ploeger, Rein van Leeuwen en het team van Club Stalker.

De tentoonstelling is te zien t/m zondag 25 augustus.

--------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------