Schrijfwedstrijd bij expositie Haarlem IN-DRUK van 37PK

Stel: je ziet Haarlem voor het eerst. Wat zie je dan?

Deze vraag is één van de thema’s in de expositie Haarlem IN-DRUK die bij 37PK is ingericht.

De expositie is momenteel gesloten, maar via onze website en Facebookpagina kun je toch een indruk krijgen. Ook zonder de expositie te hebben bezocht, kun je en mag je meedoen aan onze schrijfwedstrijd.

Inzenders t/m 18 jaar worden apart beoordeeld en bekroond! Wanneer je docent met de hele klas aan de wedstrijd wil meedoen, kan hij/zij een pakket bij ons opvragen met voorbeeldverhalen. Vraag je docent een bericht te sturen naar haarlemindruk@gmail.com. Middelbare scholieren ouder dan 18 jaar komen ook in aanmerking voor de jongerenprijs.

De opdracht is: schrijf een Zeer Kort Verhaal met als onderwerp de vraag hierboven. Wat zie je als je met een hele nieuwe blik naar Haarlem kijkt? Een Zeer Kort Verhaal (ZKV) kan bestaan uit een paar zinnen, maar mag ook iets langer dan dat zijn. Wij stellen 375 woorden als maximum lengte.

De Haarlemse schrijver Joubert Pignon (pseudoniem van Robert Schuit) neemt deel aan de jury. Hij heeft zelf talloze (zeer) korte verhalen geschreven en heeft zijn tips op een rij gezet. Klik hier voor een PDF met zijn adviezen. 

De uiterste inleverdatum is donderdag 28 januari 2021. Je ZKV kan worden gemaild naar haarlemindruk@gmail.com met vermelding van naam, woonplaats, leeftijd, telefoonnummer en je school. Veel succes!

PS: zoek je inspiratie? Luister dan naar de verhalen die schrijvers en kunstenaars over Haarlem hebben gemaakt voor het internationale project citybooks. Hun stadsportretten zijn gratis online te beluisteren en verschijnen daarnaast in boekvorm bij Uitgeverij De Zingende Zaag. Na de lockdown zijn deze uitgaven in 37PK te zien als onderdeel van de tentoonstelling Haarlem IN-DRUK.